Reservedelenstrategie, onderhoudsconcepten en trainingen

ERC (European Reliability Centre in Groot-Ammers) is RCM specialist voor West Europa. We zijn RCM Level 4 gecertificeerd en mede daardoor ook RCM examinator bij IRCC (International RCM Certification Committee).

We organiseren RCM trainingen en leveren ervaren facilitators om RCM – ODM – QM analyses uit te voeren op locatie. In de trainingen leren deelnemers wat nodig is om professionele onderhoudsprogramma’s te ontwikkelen die niet alleen assets, maar het storingsgedrag van o.a. die assets afdekt.

Voor bedrijven die hun analyses in software willen bijhouden, is DORA software beschikbaar. Hierin zijn de 3 methodieken RCM-ODM en QM beschikbaar om nieuwe onderhoudsconcepten te ontwikkelen of bestaande onderhoudsconcepten te optimaliseren. RCM voor hoog kritische processen, ODM voor midden- en QM voor laag kritische processen. QM is snel en oppervlakkig en 15x sneller dan RCM.

De onderhoudsconcepten worden in DORA genest tot onderhoudsplannen. Hiermee kunt u uw bestaande onderhoudsprogramma in uw CMMS periodiek updaten, zodat het altijd het actuele storingsgedrag afdekt. Veel traditionele onderhoudsprogramma zijn immers alleen gericht op assets en niet op het storingsgedrag van die assets.

Sinds enkele weken bieden we op DORA ook de reservedelenstrategie aan in DORA. De RCM-ODM-QM FMEA’s in DORA worden ook gebruikt om een sluitende reservedelenstrategie te ontwikkelen. Dit is in de industrie nog een ondergeschoven probleem. Er is veel te veel grijze voorraad en veel bedrijven hebben geen idee hoe minimale voorraadaantallen hun onderhoudsstrategie goed ondersteunen. We zien dat technische magazijnen belangrijke reservedelen missen en van onbelangrijke onderdelen veel te veel op voorraad te hebben liggen.

“We care about C.A.R.E.” zeggen we dan. (C.A.R.E. = Cost + Availability + Reliability + Effectiveness).

Voor de laatste informatie over RCM Level 1 en 2 trainingen dit jaar inclusief certificering: https://www.ercbv.eu/trainingen/

Vragen?

Rik Plattel (mobiel 0651925372)

www.ercbv.eu

www.dorasoftware.com