Vakbeurs Maintenance Gorinchem (17-18-19 april)

Omdat de industrie in een groeifase zit, wordt efficiëntie steeds belangrijker. De kwaliteit en kwantiteit moeten omhoog, waardoor de kosten per eindproduct lager worden. Productieprocessen worden onderhouden en onderhoudsplannen moeten het actuele storingsgedrag positief beïnvloeden. Vandaar dat bij het ontwikkelen van onderhoudsplannen het actuele storingsgedrag zo van belang is en dat er een mogelijkheid is dat storingsgedrag dynamisch aan die onderhoudsplannen te koppelen om continu te verbeteren.

Een CMMS heeft die mogelijkheden niet. Vandaar dat 17 bedrijven in 2015 de handen ineen hebben geslagen en DORA4 software hebben ontwikkeld om hun SAP, Maximo, Ultimo, IVARA en EAM software effectiever te maken.

www.dorasoftware.com

Op de vakbeurs Maintenance in Gorinchem (17-18-19 april) stand H05 staat DORA software. Software om bestaande onderhoudsplannen te optimaliseren en nieuwe onderhoudsplannen te maken. Zo worden o.a. de onderhoudsplannen van leveranciers geoptimaliseerd voor de eigen productieprocessen. Met 3 methodieken zijn bedrijven zelf in staat onderhoudsconcepten te maken voor hoog-midden-laag kritische produktieprocessen. Deze onderhoudsconcepten worden genest tot onderhoudsplannen. Daarna geëxporteerd naar de CMMS, waar het in een agenda wordt gehangen waardoor het onderhoudsprogramma vorm krijgt.

Veranderingen zoals modificaties, kwaliteit, grondstoffen, wetgeving, andere recepten, nieuwe producten, wisseling van personeel, zorgen voor veranderingen in het storingsgedrag. Als het onderhoudsplan niet mee veranderd, zal het niet meer het actuele storingsgedrag afdekken, maar dat van soms jaren terug. Het resultaat is verhoogde kosten, lager rendement en meer stilstanden.

Met DORA software hebben bedrijven die onderhoudskwaliteit zelf in de hand.

European Reliability Centre (Groot-Ammers, Alblasserwaard) is al 20 jaar gespecialiseerd in deze methodieken, trainingen en software.

Op de stand staat een prachtige Harley Davidson. Raad het gewicht en de 3 beste antwoorden worden beloont met het gebruik van DORA software voor 1 of 2 of 3 jaar. Tot 6 medewerkers in uw organisatie, worden gratis opgeleid tot Reliability Level 1.